Peste 10 ani de experiență

office@rorexpipe.com

+40 723 277 877

Procesul de producție

Conductele ROREX sunt produse prin avansarea continuă a unei matrițe, metoda cea mai avansată tehnologic la ora actuală în producția de conducte GRP/PAFSIN. Acest proces produce o gamă de diametre de la 100 mm la 4000 mm.

Procesul de producție constă în aplicarea materiilor prime, într-o anumită ordine și în anumite cantități, pe exteriorul suprafeței unei matrițe de oțel ce avansează în mod continuu.

Pentru a proteja matrița și a putea desprinde produsul finit de aceasta, la început se aplică un film de desprindere, care este îndepărtat la sfârșit de pe interiorul conductei.

Principiul de bază al procesului de producție cu avansarea continuă a matriței implică folosirea firelor de sticlă înfășurate, ca armare pe direcția circumferențială a conductei, cât și a firelor de sticlă tocate, ca armare pe direcția axială a conductei. Aceste două tipuri de armare asigură rezistența conductelor de GRP/PAFSIN atât la încărcările interioare (presiune) cât și la încărcările exterioare.

Odată ce toate materiile prime au fost aplicate, începe procesul de polimerizare a rășinii, care se desfășoară sub influența încălzirii atât a matriței, cu un sistem de inducție, cât și a exteriorului peretelui conductei, cu un sistem cu radiații infraroșii. După polimerizarea rășinii, conductele sunt tăiate la dimensiunea dorită.

Conductele ROREX sunt proiectate să respecte multiple standarde internaționale de performanță: EN (elaborate de Comisia Europeană pentru Standardizare), ISO (elaborate de Organizația Internațională pentru Standardizare), ASTM (elaborate de Societatea Americană pentru Testarea Materialelor), AWWA (elaborate de Asociația Americană pentru Lucrări Hidrotehnice), ASME (Asociația Americană a Inginerilor Mecanici).