Peste 10 ani de experiență

office@rorexpipe.com

+40 723 277 877

Proprietățile și avantajele conductelor din GRP/PAFSIN

Sustenabilitate

Producția conductelor GRP/PAFSIN are la bază principiul dezvoltării durabile. Astfel, pe toată lungimea fluxului tehnologic, de la materia primă la produsul finit, amprenta de carbon este scăzută, iar conductele sunt făcute să țină timp de multe generații. Din punct de vedere al sustenabilității economice, costurile de producție sunt relativ mici, iar proprietățile lor chimice și fizico-mecanice precum rezistența la coroziune și UV, greutatea scăzută, rezistența la abraziune și suprafața internă netedă reduc din costurile de transport, manipulare și mentenanță.

Material flexibil

GRP/PAFSIN este un material flexibil care, în combinație cu comportamentul pământului din jurul conductei, permite o bună preluare a încărcărilor exterioare. Spre deosebire de conductele rigide care se rup sub acțiunea încărcărilor mari, conductele flexibile de GRP/ PAFSIN au rezistență ridicată și permit deformarea și redistribuirea încărcărilor la solul din jurul lor.

Proces de fabricație adaptabil

Conductele GRP/PAFSIN pot fi utilizate și pentru reabilitarea conductelor vechi prin relining. Acest proces presupune inserarea unei conducte de diametru mai mic în dreptul zonei afectate dinăuntrul conductei ce necesită reabilitare. Conductele de GRP/PAFSIN sunt candidate excelente datorite flexibilității mari ce permite realizarea lor la o dimensiune foarte apropiată de cea a conductei originale.